Což byla voda na můj mlýn, a hned jsem to taky zatepla vpálila Zuzce, která mi neustále nakupuje nějaké bílkoviny, naposledy cottage nebo mozzarellu, ble, k tomu si přivoním a z toho intenzivního pachu (bílkoviny? chemicky vyrobené převoněnosti?) se mi zvedne žaludek. Podobně jsou cítit i některé zakysané smetany a zkazí se tím celé jídlo. Vlastně nesnáším ani bílkové pusinky o Vánocích a dokonce ani lákavě vypadající Pavlova by mě jako moučník zrovna nenadchla.
Slyšelas, Zuzi, že důležité jsou tuky, nikoli bílkovina?! Tuky dávají sílu!
Ano, ale ty se nemůžeš srovnávat s lidma, kteří nachodí denně desítky kilometrů v minus čtyřiceti!
No ale jistá podoba tu je! 😀
…
Hele, nemel a dojez tu omeletu z bílků!
Ta poslední věta nepadla, tu jsem si domyslela. Ale už k takovému domácímu násilí nemáme daleko, už ji s tím jídlem prý dost seru.
(Což takhle taky neřekla 😀 )
Tuky se stejně propašujou do všeho dobrýho!
Suchý voštiny (výraz mojí matky) se nedají jíst.
No bodejť! 😀
Bez tuku se nedokážou vstřebat ani určité typy vitamínů. Takže známé všeho s Mírou platí i tady 😀 (Ale dort Pavlova bych si klidně dala, čas od času.)
Tuky jsou nutné! Bez tuků se nevstřebají některé druhy vitamínů (stoprocentně vitamín E, možná i provitamín A, asi je jich víc, ale to éčko vím stoprocentně. Proto se doporučuje zakousnout aspoň kolečko rohlíku, namazané máslem.
Když bude dcérenka ignorovat tuky, bude jí k prdu, že potraviny obsahují nějaké éčko. To éčko pak jen prohučí potrubím bez zanechání stopy.
Koukám, že jsem podobný koment napsala už výš. Stárnu a blbnu a začínám se opakovat. 😀
Děkuju za komentáře, ženy, já jsem strašně rozlítaná, omlouvám se, že jsem včas neodpověděla!
A co cukry, děvčata, a co cukry? Bez těch stojí za prd jak ty tuky, tak spousta bílkovin. 🙂 Třeba těm sněhovejm pusinkám a Pavlově (mňam, dopytle!) dává kouzlo právě ta záplava sacharidů. Takže ať žije spolupráce i mezi různými druhy živin. :))